Schorseneren à la Flamande

Ingrediënten

Loïc heeft heimwee naar de aspergetijd en maakt daarom de winterversie van een zomertopper: schorseneren à la Flamande.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in gezouten water.

  2. Doe 3el bloem in een kom en voeg 3l water toe.

  3. Snijd een citroen in stukken en voeg toe.

  4. Werk af met zout en laat koken.

  5. Schil de schorseneren met handschoenen onder stromend water.

  6. Snijd de onder –en bovenkant eraf. Schil bij tot ze allemaal dezelfde dikte hebben.

  7. Laat 10 à 15min koken in de blanc.

  8. Zet de restjes schorseneer samen met 125g boter op het vuur.

  9. Kook 4 eieren in 8min hard.

  10. Snijd brood in croutons en bak aan in koolzaadolie.

  11. Snijd een sjalot en een handvol peterselie fijn.

  12. Pel de eieren en prak ze.

  13. Giet de aardappelen af.

  14. Voeg de peterselie toe aan de eieren.

  15. Zeef de boter en voeg toe.

  16. Kruid af met peper en zout.

  17. Giet olie over de aardappelen en plet ze. Laat krokant bakken.

  18. Serveer.

0

Nog geen stemmen