Amandelsigaartjes
Ingrediënten
-
8 vellen Brickdeeg (afhankelijk van de grootte)
-
300 g amandelspijs (in blokvorm)
-
100 g amandelpoeder
-
25 g gehakte pistachenoten (ongezouten)
-
25 g suiker
-
1 eetlepel rozenwater
-
snuifje kaneel
-
50 g gesmolten boter
voor de afwerking
-
bloemsuiker
Bereiding
Vet een bakplaat in met olie. Snij repen van ongeveer 10cm breed uit het brickdeeg.
Snij de blok amandelspijs in balkjes van ongeveer 10cmx0.5cmx0.5cm.
Hak in de keukenrobot de pistachenoten, het amandelpoeder, de suiker, de kaneel en het rozenwater tot kruimels.
Leg een reep brickdeeg in de lengte voor je.
Leg vanonder een balkje amandelspijs en verdeel er een koffielepeltje amandelkruimels over.
Rol het velletje op, zodat je een sigaartje krijgt. Strijk op het einde wat gesmolten boter op het vel zodat het goed blijft plakken.
Leg al de rolletjes op de bakplaat en smeer ze nog eens goed in met boter.
Bak ongeveer 8-10 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen en werk af met bloemsuiker.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be