Aperitiefhapjes uit de zee
Ingrediënten
Glaasje met zalm
-
gerookte zalm
-
citroen
-
fijne kruiden
-
brickdeeg
-
sesamzaadjes
Lepeltje met sint-jakobsnoten
-
sint-jakobsnoten
-
fleur de sel
-
versgemalen peper
-
bloemkoolschijfjes
Mosseltjes maître d’hôtel
-
kruidkers
-
peterselie
-
knoflook
-
licht gezouten boter
-
diepgevroren mosseltjes
-
kruidenboter
Bereiding
Glaasje met zalm en een sesamkrokantje:
Snijd mootjes gerookte zalm in blokjes. Besprenkel ze met citroen en bestrooi ze met fijne kruiden. Bewaar de blokjes zalm in de koelkast. Snijd intussen de vellen brikdeeg in dunne reepjes, leg ze op vetvrij papier en schuif ze snel in de oven. Verdeel de zalmblokjes over de glaasjes, garneer met de krokantjes van brikdeeg en bestrooi met sesamzaadjes.
Lepeltje met sint-jakobsnoten en flinterdunne bloemkooltjes:
Leg de bloemkoolroosjes 10 min. in gezouten kokend water. Snijd ze in heel dunne schijfjes. Bak de sint-jakobsnootjes in de pan. Leg één nootje in elke lepel, breng op smaak met fleur de sel en peper van de molen en eindig met een flinterdun bloemkoolschijfje.
Mosseltjes maître d’hôtel:
Hak kruidkers, peterselie en knoflook fijn en meng met lichtgezouten boter. Kruid naar smaak (zout, peper of currykruiden, kurkuma…). Leg de diepgevroren mosseltjes in afzonderlijke, kleine potjes en leg er een mooi klontje kruidenboter bij. Zet ze 10 à 12 minuten in de oven op 200°.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be