Aperitiefhapjes met bubbels

Ingrediënten

voor het aperitief

voor de Parmezaanstokjes

  • 150 g parmezaanse kaas
  • 1 tl roze peperbollen

voor de soezen

voor de sashimi

Sofie helpt je de ganse week met een lekker menu voor Valentijn. In deze aflevering maakt ze een romantische cocktail en allemaal hapjes: kaassoesjes, koekjes van parmezan en sashimi van zalm.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Aziatisch
Belgisch
Frans
Japans
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. Begin met de soesjes. Breng water, melk en boter aan de kook. Kruid met peper en zout. Voeg in 1 keer de bloem toe en roer droog. Voeg 1 per 1 de eitjes toe. Roer telkens stevig door. Het deeg is klaar als het in een punt van de spatel loopt. Voeg de kaas toe en meng onder elkaar. Doe in een spuitzak.

  2. Spuit hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met gemalen kaas. Snij de olijfjes in stukjes en leg op de soesjes. Bak af op 200 graden gedurende 8 minuten.

  3. Maak nu de hartjes van Parmezaan. Lepel de gemalen kaas in een vormpje op een bakmatje op de bakplaat. Leg er een stokje in, bedek met een beetje Parmezaan. Werk af met een paar roze peperbolletjes en korianderzaad. Stop in de oven op 200 graden. Zorg dat de oven niet blaast.  

  4. Maak vervolgens de zalm klaar. Schil en snij de gember erg fijn. Bestrooi de stukjes rauwe zalm met gember en sesamzaadjes. 

  5. Snij de zalm in stukjes. Bestrooi met gember en sesamzaadjes. Serveer met een potje soja en wasabi.

  6.  Haal de parmezankoekjes en de soesjes op tijd uit de oven. 

  7. Dop de schuimwijnglaasjes in de koude coulis. Doe wat coulis ook in het glas. Voeg 1 eetlepel granaatappelpitjes in het glas. Pers de zeste van pompelmoes uit in het glas. Rol op en steek op een stokje. 

0
Nog geen stemmen