Bake My Day: Donuttaart van Sofie Dumont

Ingrediënten

Voor de donuts

voor de glaçage

  • 4 el coulis van blauwe bessen
  • Sap van 1 citroen

voor de speculaasslagroom

  • 1 tl speculaaskruiden
  • 400 ml room
  • 1 zakje vanillesuiker

voor de afwerking

  • 2 tl regenboogfantasie sprinkles (Dr. Oetker)

De coolste taart ever: donuttaart met speculaasslagroom. Maak 'm even mooi als Sofie Donut, euh Sofie Dumont.

Gevorderde
6 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans
Dr. Oetker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Rol het bladerdeeg uit en prik er  gaatjes in.

  3. Bak het bladerdeeg 20 minuten in de oven op 180 °C en laat afkoelen.

  4. Maak nu het donutdeeg. Vermeng in de keukenrobot de bloem, room, gist, vanillesuiker, eierdooiers, appelcider, boter, suiker en het kaneelpoeder tot je een plakkerig deeg krijgt.

  5. Laat het deeg op een warme plaats rijzen in een kom die je lichtjes ingevet hebt met olijfolie en bedekt met cellofaan.

  6. Maak nu de glaçage, waar we straks alle donuts in dopen. Meng de bloemsuiker met het citroensap en de coulis van blauwe bessen en roer tot je een gladde massa hebt.

  7. Maak nu de speculaasslagroom. Klop de slagroom op met de speculaaskruiden en de vanillesuiker. Doe in een spuitzak met gekartelde mond en bewaar in de koelkast.

  8. Haal het donutdeeg uit de kom (het moet in volume verdubbeld zijn) en leg op een met bloem bestoven werkblad. Bestrooi het deeg met bloem en rol uit tot een dikte van ongeveer 1,5 centimeter.

  9. Haal een donutvorm telkens eerst door de bloem en steek er dan de vormpjes (met een gat!) uit. 

  10. Frituur de donuts aan beide kanten 2 minuten en laat ze afkoelen op een keukenpapiertje.

  11. Nu kunnen we beginnen te bouwen. Spuit twee ringen speculaasslagroom op de bladerdeegbodem Doop de donuts eerst in het glazuur en schik ze naast elkaar op de bodem van bladerdeeg. Bouw verder op tot een taart.

  12. Spuit toefjes speculaasslagroom tussen de donuts.

  13. Werk af met de regenboogfantasie sprinkles in de leukste kleuren.

  14. Heb je geen frituurpan? Je kan de donuts ook bakken in de oven, ongeveer 12 minuten op 190 °C. Dan zijn ze iets droger, maar ook mega lekker.

0

Nog geen stemmen

Bake My Day

In Bake My Day bakt Sofie een taart voor een persoon, die even verwend mag worden.

 

Ontdek alle taartrecepten van Sofie Dumont uit Bake My Day.