Chocolade marmercake

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 250 g kristalsuiker
  • 5 g zout
  • 325 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 250 g eieren
  • 1 sinaasappel
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Was de sinaasappel grondig en rasp het oranje schilletje tot zeste. Pers 1/2 sinaasappel uit. Splits de eieren. Maak de boter zacht in de microgolfoven (niet smelten!) en roer ze goed glad met een klopper. Roer de suiker en het zout eronder. Meng de eierdooiers erdoor met de klopper.

  3. Klop de eiwitten op tot een stevig schuim. Meng de helft hiervan onder het beslag.

  4. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en spatel onder het beslag. Spatel het overige eiwitschuim voorzichtig door het beslag. Verdeel het basiscakebeslag in 2 delen.

  5. Meng door het ene deel de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap. Meng door het andere deel het cacaopoeder. Meng nu de beide delen door elkaar zonder hard te roeren, zo krijg je een mooi marmereffect.

  6. Vet de cakevormen heel dun in met gesmolten boter of bekleed ze met bakpapier. Vul de cakevormen met het beslag. Bak de cakes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.

  7. Controleer of ze vanbinnen goed gebakken zijn. Steek even een fruitmesje in het midden van de cake. Komt het mesje er droog uit, dan is de cake voldoende gebakken. Is dat niet zo, zet hem dan nog even terug. Laat afkoelen op een rooster.

0
Nog geen stemmen

Bakboek

Auteur:
Eric Van den Hende
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789002239694