Geglazuurde koffiecakejes
Ingrediënten
-
4 noten naar keuze
-
50 gr gemalen hazelnoten
-
1 th lepel bakpoeder
-
100 gr bloem
-
2 eieren
-
100 gr bruine suiker
-
100 gr zachte boter
-
½ dl sterke koffie
-
½ dl sterke koffie
-
200 gr bloemsuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Maak 1 dl sterke koffie en zet opzij.
Vermeng de boter met de suiker tot een crème. Roer 1 voor 1 de eieren door de crème. Vermeng daarna met de bloem, het bakpoeder, de gemalen hazelnoten en de helft van de koffie.
Zet 4 papieren cakevormpjes in een muffinbakvorm. Schep het deeg in de papieren cakevormpjes. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
Vermeng de gezeefde bloemsuiker met de rest van de koffie tot een egaal, blinkend glazuur. Giet het glazuur over de afgekoelde cakejes en versier met een noot.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be