Geglazuurde koffiecakejes

Ingrediënten

  • 4 noten naar keuze
  • 50 gr gemalen hazelnoten
  • 1 th lepel bakpoeder
  • 100 gr bloem
  • 2 eieren
  • 100 gr bruine suiker
  • 100 gr zachte boter
  • ½ dl sterke koffie
  • ½ dl sterke koffie
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Maak 1 dl sterke koffie en zet opzij.

  3. Vermeng de boter met de suiker tot een crème. Roer 1 voor 1 de eieren door de crème. Vermeng daarna met de bloem, het bakpoeder, de gemalen hazelnoten en de helft van de koffie.

  4. Zet 4 papieren cakevormpjes in een muffinbakvorm. Schep het deeg in de papieren cakevormpjes. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een taartrooster.

  5. Vermeng de gezeefde bloemsuiker met de rest van de koffie tot een egaal, blinkend glazuur. Giet het glazuur over de afgekoelde cakejes en versier met een noot.

0
Nog geen stemmen

Het gezellige taartenboek

Auteur:
Livia Claessen
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789002240140