Chocolade Poké Ball vol lekkers!

Ingrediënten

 • 200 g witte chocolade
 • 2 el rode kleurstof (best poeder)
 • silicone halve bolvormen
 • snoep naar keuze
 • je favoriete Pokémon (geprint)
 • witte suikerpasta
 • zwarte suikerpasta

Het is de hype van het moment: Pokémon Go. Het spel veroverde in geen tijd de wereld. Zin in een uitdaging? Dan moet je dit gerechtje zeker eens proberen. Een chocolade Poké Ball vullen we op met allerlei lekkers.

 

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Amerikaans

Bereiding

 1. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de microgolfd. Doe je dit in de microgolf, dan moet je om de 20 seconden even roeren. Au bain-marie? Zorg dan dat het water niet kookt. Anders verbrandt de chocolade.

 2. Verdeel in twee porties. Meng de ene portie met rode kleurstof. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.

 3. Neem een siliconevorm met halve bollen. We gebruiken een groot formaat, dit lukt ook met een klein formaat. Smeer de binnenkant in met ofwel rode ofwel witte chocolade. Zorg dat alles mooi bedekt is. 

 4. Laat een halfuur tot een uur opstijven in de koelkast tot de chocolade mooi opgesteven is. Ontvorm.

 5. Vanaf nu moet alles redelijk snel gaan, want chocolade smelt snel. Vul op met snoep naar keuze en eventueel een geprinte Pokémon. Wrijf de rand in met een penseeltje met witte chocolade. Doe dit voorzichtig. 

 6. Sluit met de andere helft. Laat even opstijven in de koelkast.

 7. Rol ondertussen zwarte suikerpasta uit. Snij met een pizzaroller een smalle strook uit. Steek ook een zwart cirkeltje uit. Steek verder een kleiner cirkeltje uit van witte suikerpasta. Kleef dit op de zwarte suikerpasta.

 8. Bevestig voorzichtig de zwarte strook rond de Poké Ball. Kleef het zwart-witte cirkeltje op de bal. Laat nog even opstijven in de koelkast.

 9. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen