Chocoladesaus met passievrucht en mango

Ingrediënten

voor de chocoladesaus met passievrucht en mango

  • 100 g suiker
  • 1 flesje smoothie van mango en passievrucht
  • 1 limoen (zeste)
  • ½ sinaasappel (zeste)
  • 1 scheutje cointreau

voor de chocoladefudgesaus

  • 100 g kristalsuiker
  • 2 el water
  • 1 el honing
  • 200 g room (35%)
  • 25 g boter
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Albert Heijn

Bereiding

  1. Voor de chocoladesaus met passievrucht en mengo: hak de donkere chocolade fijn en doe in een mengschaal. 

  2. Breng de suiker, een half flesje smoothie en 50 gram water aan de kook en giet het kokende mengsel op de gehakte chocolade en meng. 

  3. Laat dit mengsel een beetje afkoelen en doe er de zeste van de limoen en sinaasappel door en voeg dan nog 75 ml ongekookte smoothie toe. 

  4. Meng alles goed en voeg indien gewenst nog een scheut cointreau toe.

  5. Voor de chocoladefudgesaus: Hak de melkchocolade fijn en doe in een mengschaal. 

  6. Warm de suiker, het water en de honing op een zacht vuur tot een lichtbruine karamel. 

  7. Kook de room samen met het zeezout. 

  8. Giet de warme room beetje per beetje op de karamel, laat lichtjes  afkoelen en giet dan het mengsel warm op de gehakte chocolade. 

  9. Laat er tenslotte de boter in smelten. 

0

Nog geen stemmen