ras el hanout

Eigenschappen

  • Categorie: 
    Kruiden

Ras el Hanout (Râs al Hânout) is een kruidenmengsel uit Marokko van meer dan 20 kruiden (het kan oplopen tot 100 verschillende kruiden!). Gelijkaardige kruidenmengsels worden ook gebruikt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In het mengsel zit onder andere kardemom, bosbessen, gember, piment, kaneel, galangawortel, kruidnagel, nootmuskaat, kurkuma, foelie en zwarte peper. De meeste kruiden worden geroosterd en daarna worden de kruiden samen fijngemalen tot een geurige donkere kruidenmix. Vroeger had elke handelaar zijn eigen mengsel, Ras el Hanout betekent dan ook letterlijk “het hoofd van de winkel”, wat vrij kan vertaald worden tot “het beste van de winkel”.

Je kunt het gebruiken om kip, lamsvlees of vis mee te kruiden en couscous op smaak te brengen. Het geeft ook een lekkere Noord-Afrikaanse tint aan aardappelen, ratatouille, stoofpotjes,…

Recepten