Filodeeghapje met krabvlees, ricotta en courgette van Sandra Bekkari

Ingrediënten

Gezond genieten is de rode draad in Sandra's menu. Ze kiest voor drie eenvoudige, maar feestelijke gerechten. Ideaal voor wie het tijdens de feestdagen niet te zwaar, maar wel lekker wil maken.

Als voorgerecht kiest ze voor een filodeeghapje met krabvlees, ricotta en courgette.Lekker en eenvoudig.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Rasp de courgette. Maak de venkel schoon en snijd in kleine blokjes. Blancheer en laat afkoelen in ijswater. Giet af en pers er alle vocht uit. 

  3. Klop de eieren los met de ricotta. 

  4. Kruid af met peper en zout. Plet de peperkorrels en voeg toe.  

  5. Pers al het vocht uit het krabvlees. Meng het krabvlees met de courgetterasp en venkelstukjes.

  6. Hak de verse kervel en bieslook fijn en voeg toe. 

  7. Neem een vel filodeeg en strijk het in met olijfolie. Leg er nog een vel op en strijk in. Snij in vier.  

  8. Verdeel over de muffinvormpjes en schep er de vulling in. 

  9. Zet ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit en serveer.

4.666665

Average: 4.7 (3 stemmen)

VTM Koken feestmenu's

Sandra Bekkari, Sofie Dumont én Vers Talent An maakten speciaal voor ons een eigen feestmenu: lekker, toegankelijk én voor ieder wat wils. Nood aan inspiratie voor je feest?

Bekijk hier hun menu's: