Filodeeghapje met krabvlees, ricotta en courgette van Sandra Bekkari
Ingrediënten
-
250 g gekookt krabvlees
-
½ venkel
-
3 eieren
-
200 g ricotta
-
1 tl roze peperbolletjes
-
peper
-
zout
-
enkele takjes kervel of bieslook
-
6 plakjes filodeeg (20cm)
-
olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rasp de courgette. Maak de venkel schoon en snijd in kleine blokjes. Blancheer en laat afkoelen in ijswater. Giet af en pers er alle vocht uit.
Klop de eieren los met de ricotta.
Kruid af met peper en zout. Plet de peperkorrels en voeg toe.
Pers al het vocht uit het krabvlees. Meng het krabvlees met de courgetterasp en venkelstukjes.
Hak de verse kervel en bieslook fijn en voeg toe.
Neem een vel filodeeg en strijk het in met olijfolie. Leg er nog een vel op en strijk in. Snij in vier.
Verdeel over de muffinvormpjes en schep er de vulling in.
Zet ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal uit en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be