Gevulde pastaschelpen met ricotta en courgette van An Steyvers

Ingrediënten

Pastaschelpen zijn een heerlijk alternatief voor lasagne of cannelloni. Het is één van An haar favoriete ovenschotels. Ze vult ze deze keer op met ricotta, venkel en courgette, een alternatief voor de bekende versie met ricotta en spinazie. Samen met haar tomatensaus wordt dit een zalig gerechtje. Comfortfood bij uitstek.

Tip: klik en ontdek hier trouwens het recept van An haar verse tomatensaus.

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Breng water met een fikse snuif zout aan de kook. 

  2. Kook de pasta een minuut minder dan op de verpakking aangegeven. 

  3. Haal ze uit met een schuimspaan (of giet ze af) en leg omgekeerd op een handdoek. Zo kunnen ze uitlekken.

  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Hou opzij.

  5. Snij nu de look, courgette, venkel en sjalot superfijn. De courgette en venkel kun je ook raspen.

  6. Hak ook de basilicum fijn.

  7. Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit de fijngesneden sjalot en look aan.

  8. Voeg nu de venkel en courgette toe en stoof enkele minuten mee aan. 

  9. Kruid met peper en zout. 

  10. Zet het vuur af.

  11. Meng er nu de ricotta en basilicum onder.

  12. Giet een bodempje tomatensaus in de ovenschotel. Vul de schelpen met het ricottamengsel. Leg ze één voor één in de saus. Zorg dat de schelpen voor de helft onderstaan.

  13. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi over de schelpen.

  14. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de ovenschotel 20 à 25min in de voorverwarmde oven.

  15. Haal uit, strooi er de pijnboompitten over en serveer dadelijk. Smakelijk.

0

Nog geen stemmen