Taartje van ricotta met courgette
Ingrediënten
-
200 gr verse ricotta
-
100 gr courgette
-
klontje boter
-
snuifje zout
-
2 eiwitten
-
handvol rucola
-
1 el pijnboompitten
-
scheutje olijfolie
Bereiding
Verse ricotta laten uitlekken.
Courgette in zeer dunne schijfjes snijden en kort aanbakken in wat boter. Laten uitlekken op keukenpapier.
Ricotta + dooier + de courgetteschijfjes en de helft van geraspte kaas in een kommetje brengen. Alles mengen, snuifje zout toevoegen. 2 eiwitten stijfkloppen en toevoegen aan de ricotta. In vormpjes gieten en afbakken in de oven : 8 à 10 minuten op 180°C.
Koud opdienen samen met de andere helft geraspte parmigiano, pijnboompitjes, wat rucola en een beetje olijfolie. Eventueel een pesto bij serveren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be