Garnalen arrabbiata
Ingrediënten
-
1 kg rijpe romatomaten of zongerijpte tomaten
-
350 gr glutenvrije spaghetti
-
1 rode chilipeper
-
4 teentjes knoflook
-
3 el olijfolie
-
versgemalen peper en zout
-
1 th lepel citroensap
-
1 th lepel lichtbruine basterdsuiker
-
1 klein bosje basilicum
-
1 klein bosje krulpeterselie
-
250 gr gekookte en gepelde tijgergarnalen
Bereiding
Ontvel eerst de tomaten: leg ze in een kom, bedek ze met kokend water en laat ze 1 min. staan. Giet ze af en verwijder voorzichtig het vel (dat nu makkelijk loskomt). Snijd ze doormidden, haal de zaadjes eruit, hak de rest grof en zet apart.
Breng een grote steelpan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook hem al dente volgens de instructie op de verpakking – meestal in 10-12 min., afhankelijk van het merk. Hak intussen de chilipeper fijn, bewaar de zaadjes en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Giet de olijfolie in een andere grote steelpan op een laag-matig vuur. Voeg de knoflook en chilipeper toe plus flink wat zout (om te voorkomen dat de knoflook verbrandt) en laat alles zacht worden. Doe de tomaten in de pan samen met het citroensap en de basterdsuiker. Zet het vuur matig-hoog en laat 5 min. staan of totdat de tomaten uit elkaar vallen en er een laagje vocht verschijnt.
Hak de basilicum en peterselie grof en doe die in de pan samen met de garnalen. Bestrooi met flink wat zout en peper en laat nog een minuut of wat op het vuur staan. Giet de pasta af en doe hem bij de saus. Roer alle ingredienten goed door elkaar zodat de pasta in de saus drijft. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe en serveer onmiddellijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be