Taartjes met zoete aardappels

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Begin met de vulling. Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken van 5 cm. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes en zet apart. Breng een grote steelpan met gezouten water aan de kook en voeg de zoete aardappels toe. Kook ze ongeveer 10 min. of totdat de aardappel zacht aanvoelt wanneer je er met een mespunt in prikt.

  2. Giet ze af en doe ze weer in de pan. Voeg de olijfolie toe, bestrooi met zout en peper en stamp de aardappels tot een gladde puree. (Het helpt om af en toe het mengsel met een houten lepel te roeren.) Zet apart en laat een klein beetje afkoelen.

  3. Bak op een matig-hoog vuur in een droge pan met dikke bodem het doorregen spek ongeveer 3 min. aan elke kant of totdat het krokant is. Haal het spek uit de pan en zet apart.

  4. Doe de knoflook in de pan en bak deze ongeveer 1 min. in het spekvet of totdat de knoflook lichtbruin wordt. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat 2-3 min. op een laag vuur staan totdat de spinazie helemaal geslonken is.

  5. Snijd het spek in kleine stukjes en roer die door de gestampte zoete aardappels samen met de spinazie, knoflook en tijm en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Snijd het deeg in vieren (laat het heel voor de grote taart), rol het uit en vul de taartvorm(en). Vul elke taartje met het aardappelmengsel. Zet in de oven en laat ze 30-35 min. staan (40-45 min. voor de grote taart) of totdat het deeg een beetje knapperig is en de vulling bovenaan een beetje bruin wordt. Laat enigszins afkoelen, haal de taart(jes) uit de vorm(en) en serveer warm.

0
Nog geen stemmen

Echt lekker eten met voedselintolerantie

Recepten
Pippa Kendrick
Uitgeverij
Het Spectrum
ISBN
9789000310784