Zalmkoekjes met mierikswortel
Ingrediënten
-
400 gr kruimige aardappels
-
versgemalen peper en zout
-
75 gr mierikswortel
-
1 el zuivelvrije margarine
-
1 klein bosje bladpeterselie
-
200 gr gekookte zalmfilet
-
2 el kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
-
1 el arachide- of raapzaadolie
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 5 cm. Doe ze in een steelpan met gezouten water (de aardappels moeten een paar centimeter onderstaan). Breng aan de kook en laat zonder deksel 10-15 min. koken of totdat ze zacht zijn wanneer je er met een mespunt in prikt. Giet de gekookte aardappels af, bestrooi met zout en peper, pureer ze en laat een beetje afkoelen.
Schil en rasp de mierikswortel en doe die bij de aardappels samen met de margarine en meng totdat de mierikswortel goed verdeeld is.
Hak de peterselie fijn, maak met een vork de zalm los en meng deze ingrediënten door de aardappels samen met de kappertjes. Bestrooi met zout en peper en meng alles goed door elkaar tot een samenhangende massa.
Maak voorzichtig vier koekjes van het aardappelmengsel met een doorsnede van ongeveer 8 cm (het helpt als je handen zeer koud zijn of licht met bloem bestoven), dek af en zet ten minste 30 min. in de koelkast.
Verhit de arachideolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en doe de viskoekjes in de pan. Bak ze ongeveer 5 min. aan elke kant of totdat ze overal goudbruin zijn. Haal uit de pan en serveer onmiddellijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be