Zalmkoekjes met mierikswortel

Ingrediënten

  • 400 gr kruimige aardappels
  • versgemalen peper en zout
  • 1 el zuivelvrije margarine
  • 1 klein bosje bladpeterselie
  • 200 gr gekookte zalmfilet
  • 2 el kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 el arachide- of raapzaadolie
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 5 cm. Doe ze in een steelpan met gezouten water (de aardappels moeten een paar centimeter onderstaan). Breng aan de kook en laat zonder deksel 10-15 min. koken of totdat ze zacht zijn wanneer je er met een mespunt in prikt. Giet de gekookte aardappels af, bestrooi met zout en peper, pureer ze en laat een beetje afkoelen.

  2. Schil en rasp de mierikswortel en doe die bij de aardappels samen met de margarine en meng totdat de mierikswortel goed verdeeld is.

  3. Hak de peterselie fijn, maak met een vork de zalm los en meng deze ingrediënten door de aardappels samen met de kappertjes. Bestrooi met zout en peper en meng alles goed door elkaar tot een samenhangende massa.

  4. Maak voorzichtig vier koekjes van het aardappelmengsel met een doorsnede van ongeveer 8 cm (het helpt als je handen zeer koud zijn of licht met bloem bestoven), dek af en zet ten minste 30 min. in de koelkast.

  5. Verhit de arachideolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en doe de viskoekjes in de pan. Bak ze ongeveer 5 min. aan elke kant of totdat ze overal goudbruin zijn. Haal uit de pan en serveer onmiddellijk.

0
Nog geen stemmen

Domaine Mittnacht, Cuvée Gyotaku 2011 (Alsace, Frankrijk)

Magnus Wijnen, €9,99
De eigenaar maakte dit speciaal voor zijn Japanse vrouw en haar sushi. Rijpe, florale wijn met indrukken van lychee, Turks fruit, gember en rode appel.

Echt lekker eten met voedselintolerantie

Recepten
Pippa Kendrick
Uitgeverij
Het Spectrum
ISBN
9789000310784