Glutenvrije taco's
Ingrediënten
-
1 doosje tacoschelpen
-
1 zakje geraspte wortel
-
1 bosje lente-ui in ringetjes
voor de tacovulling
-
500 g zuiver gemalen rundsvlees
-
1 zakje tacokruiden
-
1 gesnipperde rode ui
-
1 blikje mais
-
3 el olijfolie
voor de tomatensalsa
-
200 g kerstomaten in stukjes
-
1 bosje fijngehakte koriander
-
versgemalen peper
-
zeezout
voor de avocadodip
-
2 avocado's
-
1/2 gesnipperde rode chilipeper
-
versgemalen peper
-
zeezout
Bereiding
Verhit de olijfolie in de stoofpan en bak hierin de helft van de rode ui en het vlees rul.
Voeg de tacokruiden en water toe.
Doe er het uitgelekte blikje mais of zwarte bonen of beide bij en nog 3 el water.
Laat op een zacht vuurtje 10 minuten sudderen. Voeg indien nodig nog wat extra water toe.
Maak de tomatensalsa door de kerstomaten te mengen met de rest van de rode ui en een bosje fijngehakte koriander.
Kruid met peper en zout en het sap van 1 limoen.
Maak de avocadodip door de avocado fijn te prakken met het rode pepertje en het sap van de tweede limoen.
Meng en proef. Kruid eventueel af met wat peper en zeezout.
Zet verschillende kommetjes op tafel: een kom met de salsa, eentje met de avocadodip , eentje met de wortel en eentje met de lente-ui.
Verwarm de tacoschelpen in de oven.
Laat iedereen zijn taco vullen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be