Taco's met zalm en mangosalsa

Ingrediënten

  • 400 gr zalm in eigen nat (uit blik)
  • 1 citroen
  • ½ rode chilipeper
  • peper
  • 4 tacoschelpen

extra

  • 4 el zure room
  • gemengde jonge sla

salsa

  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • ½ rode ui
  • ½ rode chilipeper
  • 1 handvol koriander
  • 1 el olijfolie
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Mexicaans
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Laat de zalm goed uitlekken en verwijder eventuele stukjes vel en graten. Maak de zalm met een vork los.

  2. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de citroen. Meng de zalm met zeste en citroensap naar smaak.

  3. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de chilipeper en hak hem heel fijn. Doe hem bij de zalm. Kruid met wat peper. Vul de tacoschelpen met zalm.

  4. Schil de mango en de avocado, verwijder de pit en snijd ze in heel kleine blokjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de citroen. Snipper de rode ui, het chilipepertje en de koriander heel fijn. Meng alles tot een pittige salsa.

  5. Serveer de taco's met de salsa, zure room en een groene salade.

  6. Dit gerechtje heeft een ProPoints waarde van 8 per persoon.

0

Nog geen stemmen

Weight Watchers - Gezond koken in een handomdraai

Redactie
Hilde Smeesters
Uitgeverij

Lannoo
Fotografie
Luc Thys (Foodphoto)
ISBN
9789401403849