Taco’s met kip en tomatensalsa
Ingrediënten
-
3 rijpe tomaten
-
1 rode ui
-
1 teen look
-
6 takjes koriander
-
1½ limoen
-
40 g bruine bonen
-
100 g maïs (uit blik)
-
chilipoeder
-
150 g kipfilet
-
4 tl vetstof (bv Becel pro.activ Delice)
-
6 tacoschelpen
Bereiding
Warm de oven voor op 125°C.
Hak de tomaten in zeer kleine stukjes. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Hak de koriander grof.
Rasp de limoenschil. Halveer de limoen. Pers 1 limoenhelft en snijd de andere helft in 2 partjes.
Spoel de bonen en maïs af onder de kraan en laat ze uitlekken.
Voor het bonenslaatje: meng de bonen en de maïs met twee derde van de gehakte tomaat, de halve ui, de helft van de koriander en de helft van het limoensap en een snuifje chilipoeder. Zet het slaatje in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Voor de salsa: meng de rest van de tomaat en ui met de helft van de knoflook, de helft van wat overblijft van de koriander, 2 tl. limoensap en een snuifje chilipoeder.
Hak de kip zo fijn dat het resultaat op gehakt lijkt. Vermeng met ½ theel. chilipoeder en de resterende knoflook. Plaats de tacoschelpen in de voorverwarmde oven en volg de richtlijnen op de verpakking.
Meng de Becel pro.activ met de geraspte limoenschil, enkele druppels limoensap en ½ eetl. koriander in een kommetje.
Roerbak de kip 5-6 minuten in een wok met antiaanbaklaag. Draai het vuur uit, roer het limoenmengsel eronder en laat 1 minuut staan. Kruid nog wat bij.
Vul de warme tacoschelpen met de kip en de tomatensalsa. Snipper de resterende koriander erover. Opdienen op 2 borden met de limoenpartjes en het bonenslaatje erbij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be