Taco’s met kip en tomatensalsa

Ingrediënten

Beginner
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Mexicaans
Cholesterolarm
Becel

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 125°C.

  2. Hak de tomaten in zeer kleine stukjes. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Hak de koriander grof. 

  3. Rasp de limoenschil. Halveer de limoen. Pers 1 limoenhelft en snijd de andere helft in 2 partjes.

  4. Spoel de bonen en maïs af onder de kraan en laat ze uitlekken.

  5. Voor het bonenslaatje: meng de bonen en de maïs met twee derde van de gehakte tomaat, de halve ui, de helft van de koriander en de helft van het limoensap en een snuifje chilipoeder. Zet het slaatje in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen. 

  6. Voor de salsa: meng de rest van de tomaat en ui met de helft van de knoflook, de helft van wat overblijft van de koriander, 2 tl. limoensap en een snuifje chilipoeder. 

  7. Hak de kip zo fijn dat het resultaat op gehakt lijkt. Vermeng met ½ theel. chilipoeder en de resterende knoflook. Plaats de tacoschelpen in de voorverwarmde oven en volg de richtlijnen op de verpakking. 

  8. Meng de Becel pro.activ met de geraspte limoenschil, enkele druppels limoensap en ½ eetl. koriander in een kommetje.

  9. Roerbak de kip 5-6 minuten in een wok met antiaanbaklaag. Draai het vuur uit, roer het limoenmengsel eronder en laat 1 minuut staan. Kruid nog wat bij.

  10. Vul de warme tacoschelpen met de kip en de tomatensalsa. Snipper de resterende koriander erover. Opdienen op 2 borden met de limoenpartjes en het bonenslaatje erbij. 

0

Nog geen stemmen

Verlaag vanaf vandaag je cholesterol!

Ontvang je gratis Becel pro.activ Starterskit met een handige gids en stappenplan om je cholesterol te verlagen, kortingsbonnen en nog veel meer.

 

Start nu en bestel je kit hier!