Taco’s met gegrilde entrecote, zoete aardappel en choronsaus

Ingrediënten

 • 8 kleine tacovellen (+-12cm)
 • 800 g entrecote
 • peper
 • zeezout
 • ½ krop Romeinse sla

Voor de frietjes van zoete aardappel

Voor de choronsaus

Taco's is heerlijk comfortfood. Je kan het vullen met wat je maar wil. Sofie serveert het met frietjes van zoete aardappel, een mals stukje vlees en choronsaus. 

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Haal het vlees een uur voor het bakken al uit de koelkast.

 2. Spoel de zoete aardappelen zeer goed. Snij in eerst in schijven en dan in frietjes. Doe ze in een ovenschaal. 

 3. Kneus korianderzaad in een vijzel. Kruid de frietjes met peper, zout en het korianderzaad. Meng met een scheut olijfolie.

 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de frietjes van zoete aardappel over de plaat. Plaats het 25 à 30 minuten onderaan in de voorverwarmde oven op 185 graden Celsius. 

 5.  Maak nu de saus. Begin met een eenvoudige gastrique als basis voor de saus. Hak hiervoor de dragonblaadjes fijn. 

 6. Breng azijn aan de kook. Voeg de gehakte dragon toe en zet het vuur uit.

 7. Verwijder het kroontje van de tomaten. Kerf een kruis in de tomaten. Doe tien tellen in kokend water. Schrik dadelijk in koud water. Verwijder de pel, snij in partjes en verwijder ook de zaadjes. Snij het vruchtvlees tenslotte in blokjes (=brunoise).

 8. Stoof de blokjes aan in een klontje boter. Voeg het tomatenconcentraat toe en roer onder elkaar. Kruid met peper en zout. Zet opzij.

 9. Doe voor de saus vier dooiers in een pan. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe. Klop alles mooi los. 

 10. Zet de sauspan op het vuur en klop nu stevig in een acht. Draai af en toe de pan. Klop tot een stevige sabayon. Haal van het vuur. Klop even verder; zodat het niet aankoekt.

 11. Voeg klontje per klontje de zachte boter toe en klop verder. Kruid met peper en zout. Voeg de gestoofde tomatenblokjes toe. 

 12. Zeef de azijn en voeg enkel de fijngehakte dragon toe aan de saus. Meng onder elkaar. Tip: de saus kan je au bain-marie kort even warm houden. Let op dat ze niet begint te schiften. 

 13. Plooi de wraps in twee en hang ze over een grillrooster. Stop 10 à 15 minuten in de oven bij de zoete aardappel tot de wraps licht krokant zijn. 

 14. Haal ze daarna uit de oven en laat afkoelen.

 15. Voor het vlees: warm de grillpan op tot het zeer heet is. Dep de entrecote droog, kruid met peper en zout. Doe wat olijfolie in een bord en dep het vlees kort langs elke kant in de olijfolie. 

 16. Leg op de hete pan. Grill 4 tot 6 minuten aan elke kant voor bakwijze bleu of 7 tot 9 minuten voor saignant. Opgelet: dit is voor een entrecote van 800g en 6cm dik. Is het dunner of dikker, dan moet je de gaartijd aanpassen.

 17. Haal het vlees van de pan en laat een vijftal minuten rusten. Snij daar in sneetjes.

 18. Was de sla, zwier droog en snij fijn. 

 19. Serveer de saus, vlees, taco’s en frietjes. Beleg aan tafel. Smakelijk. 

5
Average: 5 (1 vote)