Opgevulde citroenen met citroengranité

Ingrediënten

Het lievelingsgerecht van Laura Tesoro. Het tweede lievelingsgerecht van Laura zijn gevulde citroenen met citroenijs. Ideaal bij warm weer.

Zelf de pizza's maken? Hier vind je het recept.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Cholesterolarm

Bereiding

  1. Voor het dessertje: snij een uiteinde van de citroen af, zodat je hem kan rechtzetten. Snij ook het andere uiteinde af. Haal een groot deel van het vruchtvlees uit de citroen. Zorg dat er geen gat in de citroen is. Verzamel het sap.

  2. Warm water op met rietsuiker tot de suiker gesmolten is. Zet het vuur af.

  3. Voeg het citroensap en de limoncello toe aan de siroop. Doe in een potje. Vries minstens 1 nacht in. Vries ook de citroenen in.

  4. Roer het ijs met een vork tot granité. Vul hiermee de citroenen op. Plaats het dekseltje van de citroen op de granité en serveer.

0
Nog geen stemmen