Pompoen opgevuld met gehakt, paddenstoelen en hazelnoten

Ingrediënten

Paprika of courgette opvullen, dat is een klassieker. Ook een pompoen kun je volledig opvullen met bijvoorbeeld lekker gehakt. Pimp je gehakt met nootjes en bospaddenstoelen. 

Tip: wij gebruikten een middelgrote pompoen.

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Snij de bovenkant van de pompoen. Hol de pompoen uit en hou het vruchtvlees bij voor de pompoenpuree.

  2. Meng mosterd met bruine suiker. Wrijf de binnenkant van de pompoen in met dit mosterdmengsel.

  3. Borstel de paddenstoelen proper. Stoof ze aan in een klontje boter.

  4. Meng het gehakt met de fijngesneden ajuin, een fijngehakt teentje look, de aangestoofde paddenstoelen, grofgehakte hazelnoten, ei en paneermeel. Kruid met peper en zout.

  5. Vul de pompoen met het gehakt. Duw goed aan. Plaats de bovenkant van de pompoen terug op de pompoen.

  6. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat. Plaats de pompoen in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Bak voor 1u45 minuten of tot het gehakt mooi gaar is.

  7. Schil ondertussen de aardappelen. Stoom gaar met het vruchtvlees van de pompoen zonder de pitten. Stamp tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Snij de pompoen in stukken en serveer met pompoenpuree.

4
Average: 4 (1 vote)