Kleine Tiramisu

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 150 gr poedersuiker
  • 400 gr mascarpone
  • 2 eiwitten
  • 200 gr lange vingers
  • 175 ml espresso
  • 200 gr pure chocolade
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf.

  2. Klop van de eierdooiers met de suiker in een andere kom een bleke, luchtige massa.

  3. Spatel er voorzichtig de mascarpone en dan het eiwit door.

  4. Leg een laagje lange vingers in een diepe, rechthoekige schaal en bestrijk ze gelijkmatig met de koffie.

  5. Bedek ze met een laag mascarponeroom en bestrooi die met wat chocolade.

  6. Ga zo door met laagjes maken tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag mascarponeroom.

  7. Bestuif het gerecht met cacao en zet het 3 uur in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

Zilveren lepel

Auteur:
Diverse
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
ISBN: 9789002223211