Tiramisu met geitenkaas en speculoos
Ingrediënten
-
200 gr room
-
150 gr speculaas
-
1 blaadje gelatine
-
2 eierdooiers
-
1 vers geitenkaasje
-
1 kop sterke koffie
-
1 el jenever (optioneel)
-
cacaopoeder
Bereiding
Laat de gelatine weken in water.
Breng de room aan de kook.
Klop intussen de 2 eierdooiers luchtig op met de suiker.
Stort de room op de eieren en giet terug in de pan. Verwarm voorzichtig tot de eieren wat beginnen te binden. Het mag niet meer koken, want dan gaan de eieren stollen.
Haal van het vuur en doe er het geweekte en uitgeknepen gelatineblaadje bij. Laat de kaas in stukjes door het mengsel smelten. Laat een nacht in de koelkast rusten.
Doop de stukjes speculaas in de koude koffie, al dan niet met jenever versterkt.
Klop het kaasmengsel luchtig.
Doe de speculaas en het beslag laag om laag in mooie glazen en werk af met cacaopoeder.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be