Stoofpotje van lamsvlees met bruin bier en speculoos

Ingrediënten

Op en top winters, een stoofpotje met bruin bier en speculoos. Heerlijk op een winterse avond, een zondag of gewoon tijdens de feesten.

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verhit de helft van de boter in een stoofpan. Fruit de fijngesnipperde uien enkele minuten afgedekt op een laag vuur.

  2. Verhit de rest van de boter ondertussen in een pan, schroei de blokjes lamsvlees snel dicht op een hoog vuur, kruid met zout en peper en zet opzij. Doe een beetje bier in de pan en maak de braadresten los.

  3. Bestrooi de uien met bloem, meng goed en voeg 20 cl water toe. Meng opnieuw en voeg de blokjes lamsvlees toe, giet het braadvocht en de rest van het bier erover, voeg de mosterd, het kruidentuiltje en het verkruimelde bouillonblokje toe. 

  4. Dek de pan af en laat 1 uur sudderen op een heel zacht vuurtje. Voeg nadien de wortelen (in grote schijven gesneden) en de verkruimelde speculoos toe, meng en laat nog 30 minuten verder sudderen. Kruid indien nodig bij en bestrooi met fijngehakte peterselie.

  5. Serveer het lamsstoofpotje met aardappelpuree of frieten.

  6. Tip: Je moet het vlees makkelijk met een vork uit elkaar kunnen trekken. Laat het indien nodig verder sudderen totdat het goed zacht is.

0
Nog geen stemmen