Konijn met bier, ajuin en gefrituurde aardappelen
Ingrediënten
Bereiding
Kruid de stukken konijn met peper en zout.
Wikkel ze in bloem.
Kleur ze aan in stoofpot met klont boter en haal uit de pot.
Voeg opnieuw wat boter toe. Stoof de ajuin aan. Karamelliseer met 2 eetlepels bruine suiker. Blus met het bier.
Voeg tijm, laurier en kruidnagel toe. Breng op smaak met een grote eetlepel mosterd.
Blus met de bruine fond of vleesjus.
Voeg het konijn terug toe in de pot. Laat 40 minuten sudderen. Voeg eventueel wat suiker toe.
Stoom de bintjes gaar. Snij ze in twee. Frituur 3 minuten op 180 graden.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met fleur de sel
Schep op een bord wat konijn en bintjes. Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be