Sabayon met kriekbier, framboos en gestoofde appeltjes op de barbecue

Ingrediënten

  • 1 handvol frambozen
  • 1 appel
  • whisky
  • rum
  • 4 dopjes suiker
  • 4 dopjes kriekbier
  • 6 eidooiers
  • gebroken koekjes

Tussen al dat vleesgeweld op de barbecue, weten de mannen van TJOP's ook van wanten betreffende desserts. Deze keer kloppen ze een verse sabayon op de barbecue. Met kriekbier!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Doe in een vuurvast potje. Voeg een scheutje whisky toe en laat even stoven.

  2. Doe de frambozen in een vuurvast potje, voeg de rum toe en zet ook deze even op het vuur.

  3. Roer de eidooiers los met het bier en de suiker in een pannetje. Klop tot een schuimige massa en zet dan pas op het vuur. Klop nu verder tot er geen vocht meer is, maar je een sabayon hebt.

  4. Doe de appeltjes in de glaasjes. Lepel er de frambozen en sabayon op. Werk af met wat gebroken koekjes.

0
Nog geen stemmen