Sabayon met kriekbier, framboos en gestoofde appeltjes op de barbecue
Ingrediënten
-
1 handvol frambozen
-
1 appel
-
whisky
-
rum
-
4 dopjes suiker
-
4 dopjes kriekbier
-
6 eidooiers
-
gebroken koekjes
Bereiding
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Doe in een vuurvast potje. Voeg een scheutje whisky toe en laat even stoven.
Doe de frambozen in een vuurvast potje, voeg de rum toe en zet ook deze even op het vuur.
Roer de eidooiers los met het bier en de suiker in een pannetje. Klop tot een schuimige massa en zet dan pas op het vuur. Klop nu verder tot er geen vocht meer is, maar je een sabayon hebt.
Doe de appeltjes in de glaasjes. Lepel er de frambozen en sabayon op. Werk af met wat gebroken koekjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be