Lamsgehaktballetjes op zijn Thais

Ingrediënten

Gehaktballetjes zijn top. De gemakkelijkste manier om ze te maken? In de oven! Gewoon de oven in, wachten en klaar zijn ze. Dipsausje erbij en je hebt een simpel en eenvoudig hapje. Ideaal voor Nieuwjaar, Kerstmis of gewoon een gezellige avond. Goed, niet?

Tip: maak iets grotere gehaktballen en serveer ze als voorgerecht met een salade of als hoofdgerecht met rijst en currysaus. 

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).

  2. Meng het lamsgehakt met de fijngesnipperde lente-uitjes, 1 koffielepel geraspte limoenzeste, de munt, de koriander, het zout en de peper. 

  3. Rol kleine balletjes, leg ze op bakpapier op de bakplaat van de oven en bak ze 12 tot 15 minuten in de oven of in de pan op een zacht vuurtje.

  4. Serveer de balletjes warm of koud als aperitiefhapje, met de chilisaus en met limoenpartjes.

0
Nog geen stemmen