Schijfjes Maredsous en zijn confituren

Ingrediënten

  • 1 Maredsous® Fagotin Traditie
  • Enkele verse aardbeien, braambessen en rode bessen

Voor de braambessenconfituur

  • 500 g braambessen
  • 320 g suiker
  • ½ citroen

voor de aardbeien- en bessenconfituur

  • 375 g aardbeien
  • 175 g rode bessen
  • 340 g suiker
  • ½ citroen
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de braambessen confituur: Plaats de braambessen in een grote kookpot, samen met 10cl water en het citroensap. Laat inkoken gedurende 15min op een zacht vuur.

  2. Breng het mengel door een zeef om de pitten te verwijderen, en druk goed door zodat er zoveel mogelijk fruit overblijft.

  3. Voeg na het zeven de suiker toe, en zet het fruit mengsel opnieuw op een zacht vuurtje gedurende 25min.

  4. Laat afkoelen alvorens te serveren.

  5. Voor de rode vruchten confituur: Plaats de rode bessen in een grote kookpot, samen met 5cl water en het citroensap. Laat inkoken gedurende 15min op een zacht vuur.

  6. Breng het rode bessen mengsel door een zeef om de pitten te verwijderen, en druk goed door zodat er zoveel mogelijk fruit overblijft.

  7. Verwijder intussen de steeltjes van de aardbeien en snij ze in twee. Laat de aardbeien vervolgens marineren in de suiker gedurende 15min op een zacht vuurtje. Mix daarna het aardbeien mengsel met de blender.

  8. Meng nu het aardbeien mengsel met het rode bessenmengsel in de grote kookpot en zet opnieuw op een zacht vuur gedurende 25min.

  9. Laat het geheel afkoelen alvorens te serveren.

  10. Presenteer de Fagotin schijfjes, samen met de twee confituren en wat vers fruit! Kleur en frisheid gegarandeerd!

0

Nog geen stemmen

Fijn samenzijn met Maredsous®

De zomer staat voor de deur. Perfect voor een boele frisse gerechtjes met Maredsous.

 

Ontdek hier meer recepten met Maredsous!