Lasagne met kaassaus zonder kaas

Ingrediënten

  • 2 th lepel zout
  • 4 el olijfolie
  • 9 glutenvrije lasagneblaadjes
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 500 gr glutenvrij gehakt
  • 1 handvol jonge spinazie
  • 1 blik tomaten van 400 gr
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el Italiaanse of Provençaalse kruiden

kaassaus zonder kaas

  • 2 el olie
  • 2 el rijstbloem
  • 350 ml rijstmelk
  • 10 gr gistvlokken
  • 1 th lepel glutenvrije mosterd (let op bij maisallergie)
  • peper en zout
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Glutenvrij
Lactosevrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een grote pot water aan de kook. Voeg 1 theelepel zout en 1 eetlepel olie toe. Doe de lasagneblaadjes in het water, zet het vuur lager en laat ze ongeveer 10 tot 12 minuten zachtjes koken. De blaadjes moeten zacht zijn, maar nog niet helemaal gaar. Giet de lasagneblaadjes af en spoel ze kort onder koud water. Wrijf de lasagneblaadjes in met olie, zodat ze niet aan elkaar kleven.

  2. Pel de ui en de knofl ook en snipper ze fijn. Fruit de ui en de knofl ook in de rest van de olie. Voeg het gehakt toe en roerbak tot het gehakt gaar is.

  3. Doe het blik tomaten open en giet het door een zeef. Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe. Gebruik het tomatensap voor bijvoorbeeld tomatensoep. Voeg de Italiaanse of Provençaalse kruiden en de rest van het zout toe. Laat alles zachtjes sudderen.

  4. Voor de kaas-zonder kaas saus: Verwarm de olie in een pannetje. Voeg de rijstbloem toe en roer met een klopper tot de bloem de olie opgenomen heeft. Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot de saus indikt. Voeg de gistvlokken toe en roer goed om. Breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Proef en voeg eventueel nog wat gistvlokken toe.

  5. Bedek de bodem van een ovenschaal met 1/3 van het gehakt. Bedek het gehakt met 3 lasagneblaadjes. Schep de helft van de rest van het gehakt op de lasagneblaadjes en verdeel de spinazie erover. Verdeel 1/3 van de kaassaus-zonder-kaas erover. Bedek de saus met 3 lasagneblaadjes. Schep de rest van het gehakt en de helft van de rest van de kaassaus-zonder-kaas erover. Bedek met de laatste lasagneblaadjes. Verdeel de rest van de kaassaus-zonder-kaas erover.

  6. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Neem de lasagne uit de oven en laat hem nog zeker 5 tot 10 minuten afkoelen voor je hem opdient.

0
Nog geen stemmen

Allergievriendelijk koken

Recepten 
Wendy Rose Scheers
Uitgeverij 
Manteau
ISBN 
9789002252761