Chocoladecake zonder eieren, boter of melk

Ingrediënten

  • 100 gr witte rijstbloem
  • 60 gr aardappelzetmeel
  • 35 gr tapiocameel of arrowroot
  • 25 gr kikkererwtenmeel of sorghummeel
  • 190 gr suiker
  • 25 gr cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 th lepel baksoda
  • 1 th lepel glutenvrij bakpoeder (let op bij maïsallergie)
  • ½ th lepel zout
  • 240 ml chocoladekokosmelk
  • 55 ml olie
  • 1 el (appel)azijn
  • ½ th lepel vanilla-extract (eventueel, let op bij maisallergie)
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Lactosevrij
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm in met olie.

  2. Doe de rijstbloem, het aardappelzetmeel, het tapiocameel, het kikkererwtenmeel, de suiker, het cacaopoeder, de baksoda, het bakpoeder en het zout in een grote mengkom.

  3. Meng de chocoladekokosmelk met de olie, de azijn en eventueel het vanille-extract.

  4. Meng het melkmengsel door het bloemmengsel met een elektrische klopper. Giet het beslag in de bakvorm. Zorg ervoor dat de vorm voor 2/3 gevuld is.

  5. Zet 50 tot 60 minuten in de oven. Check of de cake voldoende gebakken is. Steek een tandenstoker in de cake. Als hij er droog uitkomt, is de cake klaar, als hij nog nat is, moet de cake nog een beetje verder bakken.

  6. Laat de cake even afkoelen, neem hem uit de bakvorm en laat hem afkoelen op een taartrooster.

0
Nog geen stemmen

Allergievriendelijk koken

Recepten 
Wendy Rose Scheers
Uitgeverij 
Manteau
ISBN 
9789002252761