Mayonaise zonder maïs, soja, ei en lactose

Ingrediënten

  • 60 ml zachte olie zoals koolzaadolie of zonnebloemolie
  • 60 ml water
  • 1 th lepel (appel)azijn of citroensap
  • 1 th lepel zoete witte rijstbloem of witte rijstbloem
  • 1 th lepel arrowroot
  • ¾ th lepel guargom of johannesbroodpitmeel
  • ½ th lepel agavesiroop of suiker
  • ½ th lepel glutenvrije mosterd (let op bij maisallergie)
  • ½ th lepel zeezout
  • snuifje kurkuma
Gevorderde
4 personen
Minder dan 15 minuten
Lactosevrij
Veganistisch
Saus

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een dik, glad mengsel.

  2. Bewaar de mayonaise in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

Allergievriendelijk koken

Recepten 
Wendy Rose Scheers
Uitgeverij 
Manteau
ISBN 
9789002252761