Luxe-ontbijt: 'American pancakes' met yoghurt-sabayon en granolakrokantje

Ingrediënten

Voor de pancakes

  • 1 doos Koopmans American pancake mix licht gezoet
  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • 1 snuifje zout
  • 1 el fijne suiker

Voor de yoghurt-sabayon

  • 450 ml Skyr Natural Flavoured Yoghurt
  • 3 eigelen
  • 75 g fijne suiker
  • 1,2 dl volzoet AH zwarte bes-braamsap
  • 200 cl room
  • 4 el honing
  • 3 eiwitten
  • blauwe bessen
  • ½ citroen (sap)

Voor het granolakrokantje

  • 0,3 pak AH granola vijg en chocolade
  • 2 el honing
  • 150 g fijne suiker
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Het deeg voor de pancakes wordt bereid volgens de instructies op de verpakking. Wij voegen nog een snuifje zout en een beetje suiker toe, en op het einde wordt het opgeslagen eiwit van 3 eieren er voorzichtig onder gespateld om het extra luchtigheid te geven. Zet in de koelkast. 

  2. Vervolgens beginnen we aan het Yoghurt-Sabayon-Room mensel dat zal bestaan uit ¼ Sabayon, ¼ Room, de Yoghurt en de bereide bessen. 

  3. Voor de Sabayon klopen we met een klopper de 3 eigelen en de suiker koud op tot het begint te schuimen. Op een laag vuurtje verder opkloppen tot het mengel ploft ( luchtbelletjes komen naar boven) en onmiddellijk van het vuur verder kloppen tot lauw. 

  4. Voor de Room kloppen we 200 cl room met 4 el honing tot een romige massa.  

  5. We bakken de blauwe bessen met een beetje suiker en een beetje citroensap tot een smeuige massa. Meng deze onder de room, maar hou enkele apart voor de afwerking.  

  6. Klop nu 450 ml skyr yoghurt los en voeg daarbij ongeveer 200 ml van de sabayon en dezelfde hoeveelheid van de room. Zet in de koelkast. 

  7. Voor het Granola krokantje van vijg en chocolade nemen we een  pan met dikke boden met daarin een beetje water. De 2 soeplepels honing worden erin opgelost op het vuur, bestrooi met 150 gram kristalsuiker en verder op een zacht vuur laten koken tot een bruine caramel, een derde pak granola er onder mengen en onmiddellijk storten op het bakpapier. 

  8. Leg er een ander bakpapier over en plat uitrollen tot zo dun mogelijk. Laat dit  afkoelen en het bakpapier verwijderen. Breek het in stukken om bij het ontbijt te serveren als extra versnapering. 

  9. Bak nu de pancakes, serveer met het roommengsel en werk af met de granola stukken. 

0
Nog geen stemmen