Mexicaanse wraps op de barbecue

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 1 tomaat
  • 6 medium wraps (Bv. van Albert Heijn)
  • 1 flesje sesamolie
  • ½ blik bonenpasta
  • 1 potje Autentica sesame seasoning mix (Bv. van Albert Heijn)
  • 1 potje Autentica chili seasoning mix (Bv. van Albert Heijn)
  • 1 potje jalapeno peperschijfjes
  • 1 potje gebakken uitjes
  • 4 merguez worstjes
  • 8 repen ontbijtspek (fijngesneden)
  • 250 g (Zuid-Amerikaanse) steak
  • 2½ el rietsuiker
  • 2 el natuurazijn
  • 1 blik chilibonen
  • ½ karton tomatenpassata
  • 1 ei
  • 1 fles Tequila silver

Koken op de barbecue moet leuk en simpel zijn. Deze wraps van chef Dominique Persoone zijn hiervoor het ideale recept. Serveer ze met een ijsgekoelde Tequila en een stukje limoen.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Mexicaans
Albert Heijn

Bereiding

  1. Voor de wrapsaus: Neem de rietsuiker en meng deze met de azijn in een blik op de barbecue (of in een potje ). Laat dit zachtjes inkoken tot ‘licht-gekarameliseerd’. (TIP: hou dit goed in het oog, want dit kan zeer snel aanbranden)

  2. Laat de bonenpasta oplossen in de gekarameliseerde vloeistof. Voeg de chilibonen en de pasata eraan toe. Blijven roeren. Voeg er van elke seasoning mix 1 eetlepel aan toe. (TIP: zet op de minst warme kant van de barbecue. Laat 20 minuten pruttelen. De bonenpasta zal ervoor zorgen dat de saus indikt) 

  3. Voor het Mexicaanse limoenmengsel: Snipper de rode ui, de ontpitte chillipeper, de koriander en een ontpitte tomaat fijn. Meng deze ingridienten samen met het sap van 2 limoenen en een scheut sesamolie. Zet opzij. 

  4. Voor de paprika: Wrijf de zoete paprika’s in met een weinig sesamolie. Gril op de barbecue en draai ze regelmatig om. De paprika’s zijn klaar wanneer je ziet dat de schil loskomt.

  5. Laat ze afkoelen, pel en ontpit ze en snij in fijne reepjes. (TIP: paprika is eenvoudig om te draaien wanneer je ze op een ijzeren satéstaaf spiest)

  6. Voor het vlees: Prik elk merguez worstje individueel op een een satéstok (niet noodzakelijk) zodat deze recht blijven tijdens het grillen. Kluts een ei en wrijf de Merguez worstjes ermee in.

  7. Wikkel rond elk merguez spiraalgewijs ontbijtspek. Zet deze even opzij. 

  8. Maak een mix van sesamolie en de kant-en-klare chili-kruiden (naar smaak toe te voegen). Wrijf de steaks hiermee in en zet opzij. 

  9. Gril de merguez en de steak op de barbecue naar gewenste gaartijd. Snij de steak in fijne reepjes en de merguez in groffe stukken +/- 1 cm.      

  10. Voor de wraps: Wrijf de wraps in met een weinig water en leg op de barbecue. Plooi deze in 4 en leg ze op een serviette.       

  11. Vul de gevouwen wrap met de wrapsaus, enkele stukken merguez en steak. Vervolgens voeg je gegrilde paprika, Jalapeño pepers, verse basilicum en koriander toe. Besprenkel met het limoenmengsel en werk af met gebakken uitjes.

0

Nog geen stemmen