Chocolate chip cookies (koekjes met chocolade)

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 1 th lepel bakpoeder
  • ½ th lepel zout
  • 65 gr lichtbruine suiker
  • 125 gr fijne suiker
  • 2 eitjes
  • 2 th lepel vanille-extract
  • 125 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 125 gr gehakte noten (walnoten, pecannoten,... optioneel)
  • 250 gr chocoladecallets
Voor kinderen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Voeg dan de suikers, vanille, eitjes en boter toe.

  2. Mix ongeveer 1 minuut met een mixer op medium snelheid. Spatel de chocolade en nootjes onder het deeg.

  3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Schep met een eetlepel hoopjes op het bakpapier. Laat genoeg ruimte, want de koekjes deinen sterk uit.

  4. Bak 10 à 12 minuten af in de oven. Heerlijk lauw met een glaasje frisse melk bij. Dit deeg kan je ook gemakkelijk invriezen.

5
Average: 5 (1 vote)