Pad Thai

Ingrediënten

  • 80 gr rijstnoedels
  • 100 gr sojascheuten
  • 100 gr tofu
  • 1 ei
  • 1 el ongezouten pinda's
  • 5 el tamarindesap (of 2 el azijn gemengd met 3 el water)
  • 1½ th lepel suiker
  • 1 th lepel vissaus of sojasaus
  • 1 el gedroogde garnaalvlokken (bij de toko)
  • 2 lente-uitjes
  • snufje chilipoeder
  • arachideolie
  • snufje zout
  • 3 teentjes look, fijngehakt

De Thaise noedelklassieker bij uitstek.

Gevorderde
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Thais
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kuis de sojascheuten en snij de tofu in blokjes. Hak de pinda's. Snij de lente ui in schuine ringen.

  2. Verhit olie in de wok. Doe er de blokjes tofu bij, en bak tot ze krokant zijn. Draai dan het vuur lager en voeg look, chilipoeder en gedroogde garnalenvlokken toe.

  3. Doe de tamarinde (of azijn) en noedels erbij en zet het vuur middelmatig. Schep om in de wok tot de noedels gaar zijn. Zet het vuur terug lager.

  4. Schuif de noedels aan de zijkant van de wok, doe het eitje erbij, en laat het garen terwijl je roert. Voeg vissaus, suiker, zout, sojascheuten en lente-ui toe en verhoog het vuur terug.

  5. Schep om tot alles mooi gemengd is. Serveer met een limoenpartje en een fris slaatje.

0

Nog geen stemmen

Fouquet-Bonnet, Sec 2008 (Vouvray, Frankrijk)

Colruyt €7,99

Betaalbare Chenin, rijp en rijk, met gekonfijte citrus, honing, krentenbrood en zoete perzik.