Lekker veggie: pad thai

Ingrediënten

voor de afwerking

  • 1 handvol koriander (vers)
  • 4 el gezouten pinda's
  • 1 limoen

voor de saus

  • 5 el rietsuiker
  • 2 kl tamarindepasta
  • 2 kl sriracha
  • ¼ limoen

Doe je mee met Dagen Zonder Vlees? Hou je van de Aziatische keuken? Dan moet je dit gerechtje zeker eens proberen! Pad Thai is een klassieker in de Thaise keuken. Goed nieuws, het is supersnel klaar en overheerlijk! Liever toch een stukje vlees? Wok dan wat kip mee.

Tip: tamarindepasta kun je vervangen door iets zurig zoals limoensap, maar het is niet hetzelfde. Je vindt het in de Aziatische winkel. Sriracha is de typische rode pikante saus met groene dop. Je vindt dit bij de meeste supermarkten.

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Voor de saus: meng rietsuiker, sojasaus, sriracha, limoensap en tamarindepasta. 

  2. Voor de noedels: kook de noedels gaar volgens de verpakking.

  3. Verhit de wok. Voeg twee eetlepels arachideolie toe. Roerbak drie eitjes. Haal ze uit de wok en zet opzij.

  4. Verhit opnieuw wat arachideolie in de wok. Schil en snij de wortelen in julienne. Wok ze 2 minuten op hoog vuur.

  5. Snij de babymaïs in drie. Doe ze samen met de peultjes in de wok bij de wortelen. Wok 2 minuten verder.

  6. Voeg 200g sojascheuten toe. Wok op.

  7. Snij drie lente-uitjes in ringetjes. Wok ze met de rest van de groenten. Voeg de in blokjes gesneden tofu toe.

  8. Meng de saus en de gekookte rijstnoedels onder de groenten.

  9. Meng als laatste het gebakken ei onder de noedels en groenten.

  10. Afwerking: serveer in een bord. Werk af met koriander, grofgehakte gezouten pinda's en partjes limoen.

0

Nog geen stemmen

Dagen Zonder Vlees

Af en toe wat minder vlees eten is goed voor het milieu. Van 10 februari tot 27 maart is er daarom Dagen Zonder Vlees. En VTM Koken doet mee. Veertig dagen lang besteden we extra aandacht aan gerechtjes zonder vlees. Meer inspiratie nodig? Kijk dan zeker hier eens.

 

Ontdek hier al onze veggie recepten.