Pannenkoekenbij met Nutella en ananas

Ingrediënten

  • 1 klontje boter
  • 1 ananas
  • 8 suikeroogjes
  • 1 pot hazelnootpasta (Nutella)
  • 8 blauwe besjes

voor de pannenkoeken

  • ½ l melk
  • 1 el gesmolten boter
  • 70 g suiker
  • 2 el arachideolie
  • 200 g bloem
  • 4 eieren
Voor kinderen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten behalve het klontje boter in een maatbeker. Mix fijn met een staafmixer. Zorg dat er geen klonters meer zijn.

  2. Verhit een antikleefpan en wrijf in met wat boter. Giet een lepel beslag in de pan, wacht tot die bijna gaar is, draai om en bak nog even verder.

  3. Laat afkoelen. Neem drie uitsteekringen en snij 1 grote cirkel, 2 kleine en 2 medium cirkels uit.

  4. Schil en snij ook de ananas in schijfjes. Snij uit de restjes ananas twee staafjes en één driehoekje.

  5. Trek streken van Nutella op de ananas. Smeer de medium en kleine cirkels in met Nutella.

  6. Leg de grote cirkel op een bord. Maak met de vier cirkels vleugels en gebruik de grote cirkel als hoofd. De staafjes en driehoekje dienen als voelsprieten en staartje. Met de suikeroogjes vorm je de oogjes en werk eventueel de voelsprietjes af met blauwe besjes. Smakelijk.

0

Nog geen stemmen