Smulflapjes

Ingrediënten

Voor kinderen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem een bakplaat en een stuk bakpapier. Leg het bakpapier op de bakplaat.

  2. Neem een aardappelmesje. Let wel op dat je het mesje goed vasthoudt aan het handvat achter het mes, anders kun je wel eens in je vingers snijden. Snijd de appel in vieren en snijd het klokhuis eruit. Schil de partjes. Snijd de partjes appel in kleine stukjes.

  3. Doe de stukjes appel in een kommetje. Doe er ook de rozijntjes en de walnoten bij, als je dat lekker vindt. Strooi de bruine suiker erover en een beetje gemalen kaneel.

  4. Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje appelvulling. Vouw het stukje bladerdeeg toe, zodat je een driehoekje krijgt. Vouw de zijkantjes een beetje om.

  5. Breek het ei in een kopje en klop los met een vork of een klopper. Neem een borsteltje en strijk wat ei over de flapjes.

  6. Strooi wat suiker over de flapjes. Leg de flapjes op de bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven tot de flapjes mooi goudbruin zijn.

  7. Tips van de kinderkok: Met het vouwen van de flapjes oefent je kind zijn fijne motoriek. Het moet ook inschatten hoe groot de hoopjes appel moeten zijn om het flapje mooi te vullen, maar toch nog te kunnen dichtvouwen. Het kind ontwikkelt ook zijn gevoel voor vorm, omdat het een mooi gevormd driehoekje moet maken.

5
Average: 5 (1 vote)

Koken met de kinderkok

Auteur:
Jeroen van Alphen
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotograaf:
Frank Croes
ISBN:
9789002240485