Video: Pannenkoekentaart met chocoladesaus en bosvruchten
Pannenkoekentaart met chocoladesaus en bosvruchten
Uw video is aan het laden...

Pannenkoekentaart met chocoladesaus en bosvruchten

Ingrediënten

voor de pannenkoeken

voor de chocoladesaus

voor de afwerking

  • 200 g bosvruchten (evt. bevroren)
  • extra chocolade figuurtjes
  • extra chocoladesaus

Sofie Dumont gaat langs op de school van de kinderen van Staf Coppens. Bij Beau in de klas zijn er twee jarigen. Dus tovert Sofie een heerlijke verjaardagstaart uit haar mouw. Met restjes chocolade en spelt maakt ze speltpannenkoeken en bouwt hiermee een pannenkoekentaart met chocoladesaus. Makkelijk, snel en zeer mooi!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Voor de pannenkoeken: meng de bloem met een beetje melk. Roer tot een papje zonder klonters.

  2. Voeg het zout en de rest van de melk toe. Smelt ondertussen de boter.

  3. Roer de eieren onder het beslag en voeg de honing en gesmolten boter toe. Roer goed onder elkaar.

  4. Verhit een koekenpan. Smelt boter in de pan. Laat goed heet worden. Giet er een lepel deeg in. Wanneer de bovenkant gaar wordt, draai je ze om en bakt ze nog even verder. Haal uit en laat afkoelen.

  5. Voor de chocoladesaus: breek de chocolade in stukjes. Verwarm de melk. Meng de chocolade met de melk. Laat de chocolade smelten. Zorg dat het een soort van pasta is, dus geen chocolademelk.

  6. Neem een springvorm. Leg er een pannenkoek in, besmeer met de chocoladesaus en leg er nog een pannenkoek op. Bouw zo op tot je een mooie taart hebt. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast.

  7. Werk af met extra chocoladesaus, fruit, eitjes, etc. Smakelijk.

0

Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van