Pasta met pancetta en groene asperges

Ingrediënten

  • 250 gr filei (artisanale pastasoort) of pasta naar keuze
  • 1 bussel groene asperges
  • 150 gr pancetta of gerookt spek
  • schil van 1 citroen
  • 50 gr parmezaan
  • enkele blaadjes basilicum
  • enkele blaadjes salie
  • enkele el olijfolie
  • zwarte peper
  • grof zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. Snij de groene asperges schuin, hou de puntjes apart. Kook beetgaar in gezouten water en laat schrikken in koud water om de mooie groene kleur te bewaren.

  3. Snij de pancetta in fijne reepjes en bak krokant in een weinig olijfolie.

  4. Hak de kruiden fijn, en trek zestes van citroen. Rasp wat parmezaanse kaas.

  5. Hussel de pasta met de asperges, spekjes, citroenzestes, kruiden en enkele eetlepels goede olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zout.

5

Average: 5 (1 stem)