Pompoensoep met scampi’s, citroengras, koriander en chili
Ingrediënten
-
5 stengels citroengras
-
2 uien
-
1 rode chilipeper (naar smaak)
-
1 teentje knoflook
-
1 mespunt komijn
-
2 th lepel currypoeder
-
2 th lepel gemberstroop (of 1 eetlepel fijngehakte verse gember vermengd met 2 eetlepels suiker)
-
peper en zout
-
800 gr pompoen (geschild, ontpit en in grove blokken gesneden)
-
2 pruimtomaten
-
1 l kippenbouillon
-
2 el olijfolie
-
cayennepeper
-
currypoeder
-
fleur de sel
-
20 scampi
-
fijngesneden koriander
-
beetje room of kokosmelk
Bereiding
Begin met de uien, de chilipeper en de knoflook aan te stoven. Kruid met komijn, currypoeder, gemberstroop en peper en zout. Doe hier de pompoen en de tomaten bij en roer goed om. Voeg de bouillon toe, laat eerst opkoken en zet het dan op een laag vuur om verder te pruttelen.
Mix het geheel goed, zodat je een heel gladde soep krijgt. Zeef eventueel om een extra dunne soep te krijgen.
Meng alle ingrediënten voor de marinade (1 el gemberstroop, 2 el olijfolie, cayennepeper, currypoeder en fleur de sel). Haal de scampi’s uit de pel en verwijder het darmkanaal. Marineer ze en prik ze op de citroengrasstengels.
Bak ze in een pan zonder vetstof. Werk de soep eventueel af met een scheutje room of kokosmelk, garneer met wat fijngesneden chilipeper en koriander en dien op met de scampibrochettes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be