Tomaat en mozzarella

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Kook 200 ml tomatensap + 4 gr agar agar: goed laten doorkoken, afkruiden en op een plaatje storten, dan in de frigo plaatsen, als dit is afgekoeld, fijn mixen tot gel.

  2. Mozzarellablokjes snijden en kruiden. Tomaat partjes snijden en kruiden 100 gr mozzarella + 100 gr room + kruiden (peper en zout) koken, dan ½ gelatineblaadje in oplossen, dan doorzeven en in een spuitflesje doen.

  3. Basilicum plukken, in een blender doen samen met look, pijnboompitten en olijfolie en balsamicoazijn + peper en zout, dan blenderen en ook in een spuitbusje doen.

  4. Bosui fijnsnijden, basilicumblaadjes frituren en crunch (brood (wit) fijnmixen, serranoham drogen en ook fijnmixen, samen gebakken in een hete pan) van serranoham voor de afwerking.

0
Nog geen stemmen

Drostdy-Hof, Chenin Blanc/Steen 2011 (Western Cape, Z-A)

Rouseu, €4,60
Voor zo’n smurfenprijs véél eerlijke wijn. In het teken vooral van wit fruit (appel, conferencepeer, nectarine), citruszeste en witte bloemen.