Langoustines met worteltjes
Ingrediënten
-
8 wortelen
-
1 kopje Japanse rijstazijn
-
1 el suiker
-
200 ml room
-
seshuan peper
Bereiding
Wortelschijfjes: Enkele rechthoekige schijfjes wortel snijden. 1 kopje Japanse rijstazijn aan de kook brengen met 1 el suiker, van het vuur nemen en de wortelen toevoegen. Laten marineren van het vuur weg. Net voor het opdienen bakken op een zacht vuurtje in wat olijfolie.
Wortelcrème : 4 wortelen schoonmaken en in stukjes snijden en in een kom brengen samen met 200 ml room. Kruiden toevoegen : saffraan, komijn, kardemom en Seshuan peper. Gaarkoken, fijnmixen en passeren door een fijne zeef.
Langoustines opkuisen, darmkanaal verwijderen en insnijden om krullen te voorkomen. Bakken in de boter.
Dresseren: Met een borsteltje de wortelcrème op het bord aanbrengen. Daarop een rechthoekig stukje wortel aanbrengen. Langoustine erbij schikken en afwerken met nog wat extra olijfolie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be