Rijstnoedelsoep met kip
Ingrediënten
-
1 kleine kip van 1 kg
-
3 l water
-
1 ui
-
2 kaneelstokjes
-
30 gr verse gember
-
500 gr droge rijstnoedels van 3 mm
-
2 el vissaus
-
2 th lepel suiker
-
2 el hoisinsaus (zwarte bonensaus)
-
4 groen van lente-ui, in ringen gesneden
-
½ bussel koriander
-
100 gr Thaise basilicum (optioneel)
-
peper en zout
Bereiding
Was de kip. Snijd de ui in stukken. Bak steranijs, gember, kaneelstokjes, kruidnagels even in een pan met anti-kleeflaag. Gebruik hiervoor geen vetstof. Giet 3 liter water in een pot en breng aan de kook. Leg de kip, ui en radijs in het water. Zet op een klein vuur en schuim af.
Voeg de gember, steranijszaad, kruidnagels, en kaneelstokjes toe. Laat gedurende 1 uur op een klein vuur koken. De kip is gaar als het vlees makkelijk van de beentjes valt. Vis de kip uit het sop. Verdeel het vlees in kleine stukjes. Houd apart. Week de rijstnoedels gedurende 30 minuten in lauw water. Breng water aan de kook. Doe de geweekte noedels gedurende 30 seconden in het kokende water. Schep de noedels eruit met een zeef.
Leg de gekookte rijstnoedels in een grote soepkom. Leg de gekookte kip er bovenop en overgiet met de gezeefde, kokende bouillon. Garneer met korianderblaadjes, lente-ui en zwarte bonensaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be