Thaise viskoekjes
Ingrediënten
-
150 gr sperziebonen, in kleine stukjes gehakt
-
1 th lepel fijngehakte rode chilipeper
-
4 th lepel rode currypasta
-
handjevol verse korianderblaadjes
-
1 ei, losgeklopt
-
1½ el Thaïse vissaus
-
3 el maizena of rijstbloem
-
600 gr stevige witte visfilet (moet absoluut graatloos zijn!)
-
2 lente-uitjes, fijngehakt
-
1 dl arachide-olie
-
zoet-zure dipsaus
Bereiding
Maak de vis in een keukenmachine fijn. Voeg maizena, vissaus, ei, koriander, currypasta en chili toe. Mix tot een gladde massa.
Doe de vispurée in een kom en meng boontjes en lente-ui erdoor. Maak platte koekjes van 2 eetlepels vispurée (best kleine koekjes maken!).
Verhit de olie in een wok of hoge pan met dikke bodem. Test met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Bak telkens 4 koekjes tegelijk goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be