Viskoekjes (thod man pla)

Ingrediënten

  • 1 el palmsuiker of fijne kristalsuiker
  • 4 el rode currypasta
  • 300 gr witte visfilet, fijngehakt
  • 3 el vissaus
  • 5 kaffirlimoenblaadjes, filterdun gesneden
  • 2 el kousenband, in fijne ringen gesneden
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom. Meng goed tot je een gladde, stevige pasta hebt. Plof de vismassa enkele keren neer op het werkblad om het steviger te maken. Je haalt er zo de lucht uit, waardoor ze minder opblazen tijdens het frituren.

  2. Vorm ronde, platte koekjes van ongeveer 5 cm diameter. Je zou er 10 à 12 stuks uit moeten kunnen halen.

  3. Frituur ze in porties enkele minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer onmiddellijk met de komkommerdressing. =( 4el water + 3 el suiker + 3 el azijn + 1 snuifje zout + 1/2 th lepel chilipoeder of 1 rode chilipeper in julienne gesneden+ 4 el in julienne gesneden komkommer+ 2 el sjalotringen+ 1 el gehakte koriander)

  4. Voor de komkommerdressing het water met de suker, azijn en het zout aan de kook brengen. Draai het vuur uit als de suiker opgelost is en laat alles afkoelen. Voeg de chili, komkommer en de sjalot toe en werk af met de koriander.

0
Nog geen stemmen

Bangkok Street Food

Auteur:
Tom Vandenberghe &
Eva Verplaetse
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Luk Thys
ISBN:
9789020986549