Aardappelkroketjes

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze allemaal in gelijke stukken. Door ze even groot te snijden, zullen ze allemaal tegelijkertijd klaar zijn. Bij een verschillende grootte kunnen sommige aardappelen al gaar zijn, terwijl andere nog rauw zijn. Kook ze en giet de aardappelen af.

  2. Maak een puree van de aardappelen. Gebruik daarvoor een passe-vite of roerzeef om een gladde massa te bekomen en om ervoor te zorgen dat er geen klonters meer in de puree zitten. Voeg hier een ei en een beetje melk aan toe, maar ook niet te veel, want de puree moet vast blijven. Als hij te vloeibaar wordt, kunnen er geen kroketten van gerold worden.

  3. Maak nu kroketten. Dit kan door middel van een speciaal apparaat, maar voor een klein aantal kroketten kunnen ook gewoon quenelles gemaakt worden. Dit door een beetje puree te nemen en met twee lepels mooie quenelles te maken.

  4. Haal de aardappelkroketten eerst door een beetje bloem. Meng het eigeel met een beetje water en dompel de bebloemde aardappelkroket er goed in onder. Zorg ervoor dat de aardappel overal goed met het eigeel besmeerd is. Rol ze vervolgens door het paneermeel. Zorg dat er genoeg paneermeel rond is, zodat de puree er niet kan uitbarsten tijdens het bakken.

  5. Bak de kroketten op 160°C. Bak ze niet te heet, want dan bestaat de kans dat ze gaan openbarsten of dat de binnenkant niet genoeg is opgewarmd terwijl de krokante korst eromheen al aangebakken is.

0
Nog geen stemmen