IJslandse hutsepot

Ingrediënten

  • 1½ kg bouillie met been
  • 4 dunne worsten
  • 4 dikke worsten
  • 2 l water
  • 250 gr wortels
  • ½ kop rijst of havermout
  • 1 el droge kruiden (marjolijn, tijm, ...)
  • 2 aardappelen (vastkokend)
  • 1 blokje rundsbouillon
  • zout en peper
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Scandinavisch

Bereiding

  1. Snij de bouillie in grote stukken en kleur aan in boter in een grote pot. Giet het water erbij en laat koken.

  2. Hak de wortelen, de prei en de savooi in grote stukken en doe ze in de pot. Voeg het takje tijm toe en laat 30 minuten doorgaren.

  3. Snij de koolrabi en de aardappelen in grote stukken en doe ze samen met de rijst en de peterselie in de soep.

  4. Snij de worsten in grote stukken en doe ze samen met het bouillonblokje in de soep. Kruid af met peper en zout en laat 20 minuten doorgaren.

5
Average: 5 (1 vote)