Hutsepot

Ingrediënten

  • 4 worsten
  • 3 blaadjes laurier
  • 4 stukken dik spek
  • 3 preistengels
  • 6 raapjes
  • 6 wortelen
  • 250 gr savooikool
  • 6 uien
  • 6 aardappelen
  • Gentse mosterd
  • 2 dl water

SOS Piet? Zin in een typisch Vlaamse stoofschotel, maar je weet niet welk? Piet Huysentruyt helpt je met het maken van een heerlijke hutsepot. Hier vind je zijn recept en zijn geweldige tips.

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de groenten in grote stukken (4 à 5 cm). Zo koken ze niet los en blijven ze heel in de hutsepot.

  2. Stoof de groenten 5 à 6 min. aan in een grote pot. Kruid af met peper en zout voeg tijm en laurier toe en het water.

  3. Laat even opkoken, leg het spek erop en zet dan het vuur laag, laat anderhalf uur stoven. Zet er geen deksel op. Schud om de 10 minuten op en controleer of de hutsepot niet aanbrandt. Als het water verdampt is, voeg je opnieuw een beetje water toe.

  4. Bak de worsten. Serveer met mosterd.

5
Average: 5 (2 votes)

Hutsepot

1. Snijd de groenten in grote stukken
2. Laat langzaam stoven
3. Laat afkoelen zonder deksel om verzuring tegen te gaan

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553